Ažman
Ažman transport

Ažman transport
 
 
Zgodovina Ažman zgodovina I. zgodovina II. zgodovina III. zgodovina IV. zgodovina V. zgodovina VI. zgodovina VII.
 
Danes je podjetje AŽMAN d.o.o. iz Lesc sodobno logistično podjetje z razvejano dejavnostjo na področju mednarodnega cestnega transporta in vzdrževanja vozil.
Zaposluje 60 ljudi, podjetje je v letu 2006 ustvarilo nekaj manj kot 4 miljone EUR prihodkov s kontinuirano letno rastjo 8-10% (kar kažejo tudi rezultati za letošnje poslovno leto).
Podjetje Ažman naročniki logističnih storitev poznajo kot zanesljivega poslovnega partnerja, z velikim posluhom za optimizacijo in racionalizacijo logističnih stroškov podjetij kakor tudi transportnih časov in poti.
Podjetju to uspava samo s timskim delom in dobrimi medsebojnimi odnosi bodisi med zaposlenimi bodisi naročniki ter vsemi, ki so kakorkoli povezani z delovnimi procesi v podjetju.
Na Alpski 43 v Lescah so zgradili sodoben logistični kompleks, ki se razteza na 10.000 m2 in vključuje poleg asfaltiranih in namenskih parkirišč za tovorna vozila tudi sodobno tovorno mehanično delavnico, opremljeno z vsemi kanalskimi in mostnimi dvigali ter 800m2 veliko »regalno« skladišče za medfazno skladiščenje ter potrebe distribucije.
Poleg se nahaja upravna stavba podjetja z oddelki logistike, financ in vodstva, v spodnjih delih stavbe pa se mali gostinski lokal, v katerem se lahko okrepčate, medtem ko bodo vašega »jeklenega konjička« preobuli in oprali.
Ob poslovni stavbi ima podjetje urejena tudi parkirišča za osebna vozila.

V okviru Pnevmatik centra so omogočeni tudi tehnični pregledi za osebna vozila, kar je skupni projekt s podjetjem Integral-avto Jesenice, vulkanizerski del pa je nastal v sodelovanju z družinskim podjetjem SITAR iz Kamnika.

Na Alpski 43 so postavili tudi lastno črpalko za dizelsko gorivo in črpalko za čistilni energent izpuha v vozilih (EDBLU) ADBLUE, poleg črpalke pa še pralnico za tovorna vozila.
Območje je v celoti opremljeno z vso komunalno infrastrukturo, asfaltirano, ograjeno ter tehnično in fizično varovano.

Ne moremo mimo dejstva, da ima podjetje AŽMAN d.o.o. poleg celostno zaključene in okolju prijazno zgrajene infrastrukture za potrebe izvajanje svoje dejavnosti, tudi enega izmed najsodobnejših, z ekološkimi vozili opremljenih voznih parkov v Sloveniji.
Najbolj slikovit bo podatek, da danes sestavlja vozni park 30 voznih eno, od tega polovica vozil z najvišjim ekološkim standardom EURO 5 in EURO 4, ostali pa po kakovosti nosijo oznako EURO 3, kar pomeni da nimajo niti enega »t.i. črnega« EURO 1 ali EURO 2 oziroma okolju neprijaznega vozila. Najstarejše njihovo vozilo je bilo namreč rojeno v letu 2003.
Kljub dejstvu, da je država v letošnjem letu ukinila vse investicijske olajšave za investiranje v sodobna ekološka vozila, ki so za obstoj in konkuriranje slovenskih prevoznikov na tujih tržiščih ključnega pomena, pa vodstvo podjetja zagotavlja nadaljevanje pospešenega investiranja v nova vozila, zavedajoč sem , da bodo le na tak način uspeli zagotavljati visoko kakovost storitev in obdržati naročnike.

Podjetje je v zadnjem obdobju v celoti tipiziralo program sedlastih vlačilcev s polprikolicami, ki imajo optimizirano nosilnost 27 t. V svoji ponudbi naročnikom tako nudijo (glede na težo) za 8% več prepeljanega blaga.

Vsa vozila so opremljena z GPS sistemi, kar zagotavlja nedvomno informacijo in status vozila v vsakem želenem trenutku, bodisi za operativne zahteve logistike bodisi informacije naročnika.
V letošnjem letu so park opremili s posebnim vozilom za transporte gospodarskih in poškodovanih vozil, ter vozil v okvari. Omenjeno vozilo uporabljajo tudi za prevoze izrednih dimenzij in zahtev. V ponudbi imajo tudi avto-dvigalo in segment poltovornih vozil z nakladalnimi ploščadmi ter lahke dostavnike za distribucijo blaga.
Da pa vsa našteta vozila nemoteno vozijo tudi v zimskem času, podjetje (s specialnimi vozili UNIMOG in MB TRACK) izvaja tudi zimsko službo.

Skratka, moto AŽMAN, d.o.o. v transportu je:
HITRO-KVALITETNO in CENOVNO SPREJEMLJIVO.

V letošnjem letu razvijajo novo vejo poslovanja, in sicer projekt poslovnega najema gospodarskih vozil.
Ideja oz. ponudba je namenjena predvsem stanovskim transportnim podjetjem, ki bodo lahko na tak način lažje usklajevala svoje potrebe po številu gospodarskih vozil (upoštevajoč obseg transportnih potreb oziroma nove finančne pristope in zakonodajo, ki ukinja investicijske olajšave. In nenazadnje: ponudba je povsem prilagodljiva finančnim zmožnostim najemnika vozila).
Podjetje bo nadaljevalo z že začeto prodajo in servisiranjem rabljenih gospodarskih vozil znamke MERCEDEZ BENZ.

Da pa nismo lačni in žejni poskrbijo v Gostišču Tulipan. Objekt je grajen v gorenjskem slogu in se ponaša z več kot 100 sedeži, letno teraso s prečudovitim razgledom na Julijce in devetimi komfortno opremljenimi sobami. Svoje ime krepijo s toplino, spoštovanjem in poznavanjem gostov, urejenostjo lokala in okolice, predvsem pa s kakovostno postrežbo in okusno hrano.
S trdim delom in kolektivom, ki je v veliki večini hiši zvest že od samega začetka, pa obljubljajo, da se bodo trudili tudi v prihodnje. Predvsem z novimi idejami in znanjem, ki ga pridobivajo na različnih področjih.
Njihov moto: Zadovoljen gost je naše najlepše darilo in hkrati najboljše glasilo.
Za vse načrte in ideje je seveda nocojšnji večer prekratek. Skratka, ustvarjeni so dobri pogoji za delo, ki vedno kličejo po novem in novem. V imenu družine Ažman hvala vsem, ki se temu klicu odzivate. HVALA VSEM.
 
Copyright © 2011 AŽMAN d.o.o.
posodobitev strani SPLETINA.SI